3 x Korg

 

Det här inlägget skapades egentligen långt innan jag tog tag i min klädkammare men har av någon anledning kommit i skymundan för andra projekt. Precis som med garderoben, kom idén till av ett ömmade behov att kunna avlasta arbetsytan i min minimala kokvrå och ge det som inte har en given plats någonstans att bo.

Har klämt på hägnade korg-system i alla möjliga utföranden ute på marknaden men blivit nedslagen av de stora summorna det rör sig om i relation till vad en får. Tills jag ramlade över de här tre korgarna på Emmaus för 10, 15 respektive 20 kr st och jag beslöt mig för att sätta ihop en själv. Sagt och gjort. Såhär gick det till:

 
 

Pillade försiktigt av handtaget på en av korgarna, flätade otaliga meter hushållssnöre och knöt samman till tre lager. Klippte sedan ut rundlar av bakplåtspapper och la i botten av varje korg i fall att en frukt skulle bli glömd och börja mögla. Tänker att det förhindrar möglet att sprida sig i korgen som är av organiskt material. Blev inte helt nöjd med snöret och går i tankarna på att byta ut det till ett stadigare rep eller kanske till och med en kedja i metall. I övrigt fyller den sin funktion, fungerar som ett insynsskydd från torget + är fin. Men tycker kanske bäst om att ingen korg är samma men att ton och form ändå får det se ut som att de hör ihop.