Patisserie de bon coeur

Untitled-1 copy.jpg

Kan en bloggare kasta om bilderna så de kommer helt i o-orning? Jag gör så. Vill bara att detta ska hamna överst. Den sumerer helgen som va och ska bara ha det tycker jag. Egentligen började min lördag här:  

IMG_6371 copy.jpg
IMG_6353 copy.jpg

Mycket om Maya nu. Men förra lördagen mötte jag upp henne och henens mamma på Musashi-Koyama station i Shinagawa. Inte långt därifrån ligger blomsterbutiken Tranship. De är nämligen nyinflyttade i deras lägenhet och ville ha hjälp med att hitta växter till en djup fönsterbräda. Jag ba, I'll be there!

IMG_6380 copy.jpg

Om det är något jag kan gå igång på så är det sånt här. Kavlade upp ärmarna på tröjan, tömde ett bord och började arrangera. Tänka höjd och bredd. Kombinera rätt växt med rätt kruka. Så töntigt petig kan jag bli men älskar känslan av att allt stämmer. Mm. Då är det bra. Älskar också butiker som tar sin belysning seriöst.

IMG_6359 copy.jpg
IMG_6375 copy.jpg

Sen rundade vi hörnet och hamnade på konditoriet Patisserie de bon coeur. Enligt min sökmotor betyder det 'bakverk med ett gott hjärta' vilket påminner mig om Pågens slogan men vi kan väl vara överens om att detta är next level.

IMG_6384 copy.jpg

Behöver jag ens nämna att det var gott? Det smakade jättegott. Alltså jättejätte gott. Också kul att köket, eller heter det bageriet kanske? vet du? jag vet inte, höll en kurs i att baka tårtor medan vi smaskade och det kändes som om vi var med i en inspelning av något piffigt program på tv4.

IMG_6390 copy.jpg
IMG_6392 copy.jpg
IMG_6385 copy.jpg

Mätt, belåten och cappuccino-skakig på handen torkade jag sen mina sockerklibbiga händer och mungipor med våtservetterna som är standard på alla ställen en äter på här och så tog vi tunnelbanan hem till nya lägenheten.

Kunde inte ta emot att Mayas mamma bjöd mig detta så jag ville vara bjussig tillbaka och köpte med mig en påse med ingredienser till middagen på vägen. Ska tillägga att jag mkt ödmjukt bett om att se på hur en tillagar japansk omelett, så något annat vore väl knäppt. 

Nu kan jag lite mer om hur en dekorerar en tårta och typ allt om hur en steker äggsmet i tunna lager och rullar den i pannan i steg för steg. 

Spend last Saturday with Maya and her mum. We were incredibly picky when we were choosing plants for their new apartment and I probably ate the best cake I have ever had.