Ryogoky - Nakameguro Station

Efter att vår introduktion var klar fredags tog jag tåget tillbaka till Tokyo station. Hade först någon timme att fördriva vilket jag ägnade åt att äta och fippla lite med telefonen (typ peppa Bea som befann sig sju timmar efter mig och hade sin introduktion för sin skola framför sig. Det där är för övrigt bara förvirrande. Nuförtiden börjar min dag när jag går upp, och ytterligare en gång till när när mitt vanliga liv i Göteborg vaknar någon gång vid lunch).

Men nog om det. När jag var klar och klockan blivit eftermiddag mötte jag upp min Couch Surf-värd för de två kommande nätterna. Tre veckor innan jag flög hit blev jag medlem, tog kontakt med Sakura och fick ett "Ja, vad kul, du är välkommen hem till mig!". 

För den som inte vet vad Couch Surfing är förnåe kan jag berätta att det är en forum för att främst förmedla tillfälliga övernattningar under enklare former. I utbyte mot en bit soffa erbjuder en vad en kan. En bok, flaska vin eller bara umgänge. Jag köpte färsk frukt att dela på till frukost. Tycker det är ett så fint sätt att träffa människor på. 

IMG_5891 copy.jpg

På morgonen vaknade jag sjutton våningar upp med utsikt över Sumida floden åt ena hållet och det här år det andra. Sakura frågade om jag ville se något särskilt och jag svarade att ville åka till Nagkameguru. Så då gjorde vi det.

IMG_5887 (2).jpg
IMG_5944 copy.jpg

Området i och kring Nakameguru är väl främst känt för att vara fantastiskt kring Hanami, högtiden för körsbärsblomningnen , men är en jättefin liten del av stan året om.

IMG_5927 copy.jpg
IMG_5928 copy.jpg
IMG_5933 copy.jpg

Itadakimasu! Här äter vi tofuburgare på Nakameguru Bio Kitchen. 

IMG_5937 copy.jpg

Sen strosar vi oss fram till Tsutaya Books.

IMG_5963 copy.jpg
IMG_5954 copy.jpg

För den som tycker om böcker och tidskrifter är det här en bör vara. Hit kan en gå och köpa typ allt, eller bara blända medan en fikar på cafét. Det finns öppet wifi. Aa du fattar. Lär ta med mig datorn hit en mulen dag när jag behöber jobba.

IMG_5960 copy.jpg
IMG_5973 copy.jpg
IMG_5984 copy.jpg
IMG_5994 copy.jpg

Saigoyoma Park.

Sen börjar det skymma. Sakura möter upp en annan och jag tar en stund för mig själv vilket jag bara tycker är skönt. Äter sushi och en sallad till middag och fortätter att gå runt bland affärerna som inte stänger förrän klockan åtta. Det känns bra i kroppen.

IMG_6021 copy.jpg
IMG_6035 copy.jpg
IMG_6034 copy.jpg